top of page

Nyheder

 

Nedenfor kan du læse mere om nye produkter, leverede LED løsninger, regler fra Sikkerhedsstyrelsen samt andet nyt fra vores branche.

BG Media leverer lysrør til WabiWabi

 

Sushi kædens nyeste restaurant på Islands Brygge har fået komplet LED lys produkter fra BG Media.


BG Media er stolt over at have leveret en komplet lys løsning til WABIWABI.

http://www.wabiwabi.dk

      

​Sep 3, 2012

Prisen på elsparerpærer eksploderer

I dag forsvinder den klare 60-watts-glødepære fra butikkernes hylder, jubler energiorganisationer. Det sker som led i EU’s udfasning af glødepæren. Mindre festligt er det dog, at priserne på alternativet - elsparepæren - stiger markant.
 
Priserne på elsparepærer og lysstofrør stiger op mod mellem 20 og 25 procent. Prisstigningerne risikere endda at blive højere end 25 procent.

Prisstigningerne skyldes en eksplosion i priserne på såkaldte sjældne jordarter, som blandt andet bruges til at fremstille elsparepærer og lysstofrør, og hovedsageligt kommer fra Kina.

 

Halogen- og LED-pærer er ikke berørt af prisstigningerne.

Sep 1, 2011

Sikkerhedsstyrelsens regler for LED lysrør

Da det er dyrt at skifte armaturer for at opnå en energibesparelse, er der et stort marked for nye energibesparende lyskildetyper, der passer i eksisterende armaturer. Det gælder fx LED rør til erstatning af lysstofrør.

 

Hvis et lysstofrør skal udskiftes til et LED rør, angiver fabrikanten af LED røret, at glimtænderen skal fjernes og som regel også, at ballasten skal kortsluttes. I nogle tilfælde angiver fabrikanten, at ballasten fortsat kan være tilsluttet uden, at funktionen forstyrres, men energibesparelsen reduceres pga. tabet i ballasten. Så hvis størst mulige besparelse skal opnås, skal ballasten kortsluttes.

 

http://www.sik.dk/Global/Publikationer/Artikler/Electra/2009/Brug-af-LED-roer-i-armaturer-for-lysstofroer
 

Sep 10, 2009

bottom of page