top of page

Fordele ved LED-teknologi

En LED (Light Emitting Diode) er en elektronisk halvleder med en speciel materiale-sammensætning, der lyser, når strømmen går igennem den. Den første praktiske LED, der udsendte lys med et spektrum, som var synligt for det menneskelige øje, en rød LED, blev opdaget i 1962. Der var tale om røde LED'er, som blev anvendt til indikatorer og alfanumeriske displays. Siden da er der blevet udviklet LED'er, som udsender blåt, grønt og violet lys, og forskningen har været fokuseret på at opnå lavere omkostninger med højere lyseffekt og effektivitet. For at skabe det hvide lys, som er nødvendigt for almindeligt lys, er LED'erne omgivet af fosformaterialer, som omdanner det mono-kromatiske lys fra en blå eller nær-UV-LED til bredspektret hvidt lys.

 

Teknologien bag hver enkelt LED lysrør fokuserer på effektivitet, komfort og respekt for miljøet. LED'er er i kraft af deres beskaffenhed mere effektive med hensyn til at omdanne elektricitet til lys. De har desuden en meget lang levetid (typisk 5-10 gange længere levetid), og der dannes mindre affald, hvilket reducerer påvirkningen af miljøet.  De anvender heller ikke ikke giftige kviksølvdampe, som kan slippe ud i lokalet, hvis en løbsk bold rammer og punkterer et LED lysrør.

 

LED lysrør er energibesparende, er modstandsdygtige over for stød og rystelser, og de udsender ikke ultraviolet eller infrarød stråling. De er desuden udstyret med TCS (Temperature Control System) for at undgå overophedning og for at sikre, at den fulde produktlevetid opnås. De tænder omgående på fuld styrke og har ikke brug for nogen opvarmningstid. Samtidig slipper du helt for blinkeri og brummen ved opstart.

 

LED lysrør er bare fremtidens lyskilde.

bottom of page